2 CPD
Περιγραφή μαθήματος
Ένα σεμινάριο που στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τι είναι ο δεσμός προσκόλλησης μητέρας (ή φροντιστή) – βρέφους, πότε ο δεσμός αυτός είναι ασφαλής ή ανασφαλής, ποιοι παράγοντες συμβάλουν στη δημιουργία ασφαλούς ή ανασφαλούς δεσμού μεταξύ φροντιστή-βρέφους και πώς αυτός ο δεσμός επηρεάζει όλες τις μετέπειτα σχέσεις μας και ειδικότερα τις ρομαντικές.
Εξετάζει, επίσης, τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του ασφαλούς και ανασφαλούς δεσμού προσκόλλησης και αναλύει όρους όπως «Τοξικομανείς της Αγάπης», «Ναρκισσιστές Τοξικομανείς της αγάπης», «Συνεξαρτημένοι της Αγάπης», «Αμφίθυμοι Τοξικομανείς της Αγάπης’.
Θέματα που εξετάζονται
- Τι είναι ο «Δεσμός Προσκόλλησης» και πώς δημιουργείται
- Γιατί είναι αυτός ο πρώιμος δεσμός ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στη ζωή ενός ατόμου
- Πώς σχετίζεται ο ‘δεσμός προσκόλλησης’ με την ψυχική υγεία
- Ποιος είναι ο ‘ασφαλής’ και ποιος ο ‘ανασφαλής’ δεσμός προσκόλλησης και πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον πρώτο και να αποφύγουμε τον δεύτερο
- Ποιες είναι οι μελλοντικές συνέπειες στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού
- Τι είδους μακροχρόνιες επιπτώσεις έχουν αυτές οι πρώιμες σχέσεις
- Ποιες είναι οι επιδράσεις του «Δεσμού Προσκόλλησης» στις ρομαντικές σχέσεις ενός ατόμου
Διάρκεια Μαθήματος:
Το παρόν μάθημα διαρκεί περίπου 2 ώρες. Ωστόσο, η πραγματική ώρα εκμάθησης διαφέρει καθώς ο ρυθμός παρακολούθησης για κάθε άτομο διαφέρει.
Το μάθημα απευθύνεται σε:
Το παρόν μάθημα απευθύνεται:
Σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με τους άλλους, ιδιαίτερα με τους ‘σημαντικούς άλλους’. Ενδιαφέρει όσους θέλουν να γνωρίσουν πώς βίωσαν τον πρωταρχικό δεσμό με τον ‘βασικό φροντιστή’ τους και πώς αυτή η σχέση επηρεάζει τις επόμενες σχέσεις του. Επίσης, ενδιαφέρει όσους θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα το πώς λειτουργούν οι σημαντικές / ρομαντικές σχέσεις του/της και πώς μπορούν να τις βελτιώσουν. Ιδιαίτερη χρησιμότητα φαίνεται να έχει το σεμινάριο αυτό για μελλοντικούς ή νεαρούς γονείς αλλά και πρόσωπα που φροντίζουν μικρά παιδιά, ιδιαίτερα 1-2 χρόνων (π.χ. παππούδες ή γιαγιάδες).
Μέθοδος διδασκαλίας
Το παρόν μάθημα παρέχεται διαδικτυακά όπου ο εκπαιδευόμενος ακολουθεί τον δικό του ρυθμό παρακολούθησης. Το παρόν μάθημα παρέχεται υπό τη μορφή κειμένου σε power point. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν, να σταματήσουν και να συνεχίσουν την εκμάθηση οποιαδήποτε στιγμή.
Στο τέλος του μαθήματος αυτός/αυτή που παρακολουθεί το θέμα καλείται να απαντήσει με επιτυχία σε ερωτηματολόγιο με πολλαπλής επιλογής απαντήσεις, για να εξασφαλίσει το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης του μαθήματος.
Εγγραφή και Πρόσβαση
Για εγγραφή στο παρόν μάθημα, πατήστε το Take this course σήμα για πληρωμή διαδικτυακά και να αποκτήσετε πρόσβαση άμεσα στο μάθημα. Αν αγοράζετε το μάθημα για να το παρακολουθήσει κάποιο άλλο άτομο, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι πρέπει να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό του συγκεκριμένου ατόμου πριν την ολοκλήρωση της πληρωμής.
Η πρόσβαση στο μάθημα ισχύει για 90 ημέρες.
Εάν επιθυμείτε να λάβετε τιμολόγιο αντί να πληρώσετε διαδικτυακά, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις ξεχωριστές εταιρικές χρεώσεις.
Διδάσκουσα
Η Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά είναι Παιδαγωγός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του Λεβέντειου Ιδρύματος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε το Master in Education από το Reading University, U.K. σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού πτυχίου στην Αναπτυξιακή / Εκπαιδευτική/Γνωστική Ψυχολογία από το Cardiff, U.K. Τώρα πραγματοποιεί δεύτερο διδακτορικό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στην Πνευματικότητα Παιδιών και Εφήβων.
Η Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά έχει εκδώσει 6 βιβλία, έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή και τοπικά συνέδρια.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα, όπως: Μεταγνώση, Αυτορρύθμιση Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, Θεωρία του Νου σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας, Γνωστική, Γλωσσική, Ηθική και Πνευματική Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Συναισθηματική Ανάπτυξη, Δημιουργικότητα στη Μάθηση, Αυτοεκτίμηση και Ψυχική Υγεία και Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων.
H Δρ Ε. Παπαλεοντίου-Λουκά έχει δώσει, επίσης, πολλές διαλέξεις και ραδιοφωνικές / τηλεοπτικές παρουσιάσεις γύρω από θέματα της ειδικότητάς της και επιμελείται & παρουσιάζει δική της εκπομπή (Στης Ψυχής τα Μονοπάτια) σε θέματα Παιδαγωγικών -Ψυχολογίας – Θεολογίας.
See more Courses from Eleonora Papaleontiou Louca